PDA

View Full Version : cyber rigs and chips question



Cygnus
04-16-2015, 05:39 PM
What are cyber rigs and chips uses? I have not done expedions .more specifically are they enhancements?do they affect you character outside of exeditions?do you need to do the opening mission to begin receiving hunter reqs?Is there a limit to how many your character can hold?what are some of the most desireable rigs and chips.thank you

Cygnus
04-16-2015, 07:29 PM
Any one got a minute to answer

Chump Norris
04-16-2015, 07:33 PM
I hope this helps some: http://www.defiancedata.com/page=561/cyber-rigs-guide-alcatraz-guide


more specifically are they enhancements?

They can enhance all sorts of things Fire Rate/Reload/Health Regen/Shield Cap/etc the list goes on.


do they affect you character outside of exeditions?

They do.


do you need to do the opening mission to begin receiving hunter reqs?

You don't have to.

I did my first expedition before doing the mission to get to Alcatraz.


Is there a limit to how many your character can hold?

No limit.

Cygnus
04-16-2015, 08:02 PM
Thanks chump norris.this might help others too.FREE ALCATRAZ STARTER KIT.
http://www.defiancedata.com/page=595/free-alcatraz-starter-kit--alcatraz-trailer

I'm still.interested In your rig and chip expeirences.thank you

PhantasieTrion
04-16-2015, 08:07 PM
What are cyber rigs and chips uses? I have not done expedions .more specifically are they enhancements?do they affect you character outside of exeditions?do you need to do the opening mission to begin receiving hunter reqs?Is there a limit to how many your character can hold?what are some of the most desireable rigs and chips.thank you

Hi Cygnus

In addition the the link Chump provided on DefianceData, there is a write up on Cyber Rigs and Chips here (http://www.trionworlds.com/defiance/en/2015/02/26/alcatraz-preview-cyber-rigs/) which is found, along with other useful information, in the Announcements (http://forums.defiance.com/forumdisplay.php?86-News-amp-Announcements) and Community Blog (http://www.trionworlds.com/defiance/en/community/) sections of the forums.


--Phantasie

Cygnus
04-16-2015, 09:35 PM
If you do the first expedition do you have to get a rig? My inventory Is temporarily full but id like to start collecting hunter reqs.

JOCCO5150
04-16-2015, 09:48 PM
If you do the first expedition do you have to get a rig? My inventory Is temporarily full but id like to start collecting hunter reqs.

You don't have to get a rig, but you want to have at least one empty inv slot so you can pick up chips and rigs. Chips and rigs are far and few between so the least you will want to do is pick them up and break them down into the shards.

Cygnus
04-16-2015, 11:41 PM
So if the cyber rig is locked to your ego and not upgradable,you will need to keep pulling chips till your ego capped?seems crumby again, another untradeable loot in a social game.

JOCCO5150
04-17-2015, 12:00 AM
So if the cyber rig is locked to your ego and not upgradable,you will need to keep pulling chips till your ego capped?seems crumby again, another untradeable loot in a social game.

You can get better rigs, and better chips. You don't have to pull chips you can put better chips over the top of other chips.

I started with the green rig they gave me, with 3 chips. Now I have an oj rig with 11 chips in it so far. I got all that on the first day of expeditions. I think it's cool that they can't be traded, that way people can't just buy the good ones. They have some really good bonuses

The fallen fl
04-19-2015, 11:26 AM
Anyone having problems with the rigs and chip
Adding:
Max shields#
Armor durability#
Shields recharge#
Heath regeneration#
Taking less damage #
Damage weapon#
And doubling the chip for more effective

TheStigsCousin
04-20-2015, 01:16 PM
You can get better rigs, and better chips. You don't have to pull chips you can put better chips over the top of other chips.



You're better off pulling the chips and breaking them down into silicon shards so you can use the shards at the vendor to buy better chips and rigs. The shards are the only currency you can buy chips with.

Mrdr
04-20-2015, 02:52 PM
Hi Cygnus

In addition the the link Chump provided on DefianceData, there is a write up on Cyber Rigs and Chips here (http://www.trionworlds.com/defiance/en/2015/02/26/alcatraz-preview-cyber-rigs/) which is found, along with other useful information, in the Announcements (http://forums.defiance.com/forumdisplay.php?86-News-amp-Announcements) and Community Blog (http://www.trionworlds.com/defiance/en/community/) sections of the forums.


--Phantasie

Ok so after having read the first link and seeing a pic of the rig screen I'm supposed to see I'm definitely going to try taking a pic of my rig screen and post it. I'm missing a lot of the screen I think. I can't see the top at all.

Ray8888
04-20-2015, 06:18 PM
You're better off pulling the chips and breaking them down into silicon shards so you can use the shards at the vendor to buy better chips and rigs. The shards are the only currency you can buy chips with.

I thought the pullers were disposable. How easy are they to come by?

Chump Norris
04-20-2015, 06:48 PM
Ok so after having read the first link and seeing a pic of the rig screen I'm supposed to see I'm definitely going to try taking a pic of my rig screen and post it. I'm missing a lot of the screen I think. I can't see the top at all.

You have a legendary rig?

Mrdr
04-20-2015, 07:22 PM
You have a legendary rig?

No but it's cut off. Can't see the top and can't scroll. If I use the right stick to scroll then everything but the "mag avenger" piece (on the right) scrolls up and off the screen completely.

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/661/gfqkOa.jpg (http://imageshack.com/f/idgfqkOaj)

Xaat Xuun
04-20-2015, 07:53 PM
So if the cyber rig is locked to your ego and not upgradable,you will need to keep pulling chips till your ego capped?seems crumby again, another untradeable loot in a social game.
there are only 3 levels. basically EGO 3k+ rig is the same, as it would be for a 6k, so it's possible for a ego3k player to have just as good of a Rig and chips as a ego6k
depending on the rarity, the amount of chip slots vary.
unless things have changed, since I last looked into it, . . you cannot upgrade rarity of the rigs, so you'll want chip pullers for the chips you want to keep if you acquire a better rarity. I really didn't think I would ever need chips, but during PTS testing I happen to get just the rig I was wanting, and I had legendary chips in one rig I really was stuck with using for a while. it was then I realize it is important to having chip pullers.

I find what the passive is on the cyber rigs has more importance then the chips, since chips I can just replace, Passives you're stuck with

there are some passives I look for in my rigs, one's I want, and there are some I want noting to do with, I happened to picked up both one I didn't want, and one I was just looking for, I'm only going to need 3 different rigs, for my load outs, one for PvP, one for PvE/Missions, and one for my Explosive loadout, maybe a forth if I decide to work on a medic build

Only part about the untradeable that I was not happy about, I can't supply my alts from my main, they'll have to earn their own . . eh no rush

eta: just reread what I posted, most of this may seem vague and brief, I tend do that and forget that others may not have the same frame of thought or info, and may view it as babble
My bad

Chump Norris
04-20-2015, 07:57 PM
No but it's cut off. Can't see the top and can't scroll. If I use the right stick to scroll then everything but the "mag avenger" piece (on the right) scrolls up and off the screen completely.

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/661/gfqkOa.jpg (http://imageshack.com/f/idgfqkOaj)

Ahh I see what you meant now.

I have the same thing happening with mine.

Mrdr
04-20-2015, 08:05 PM
Ahh I see what you meant now.

I have the same thing happening with mine.

Sorry but I'm glad to know it's not just me. :)